Bezienswaardigheden Barcelona

......................................................................................................................................................................................................

......................................................................................................................................................................................................

Barcelona telt tientallen bijzondere bezienswaardigheden. Vijf van deze zijn het écht de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen zijn onder meer de Sagrada Familia, Parc Güell, Camp Nou, Casa Milà en Tibidabo.

Sagrada Familia

Wanneer je aan Barcelona denkt, dan denk je automatisch aan de Sagrada Familia. Dit is al jarenlang hét symbool van de stad. Deze kathedraal is ontworpen door de wereldberoemde architect Gaudí. Het is zijn meesterwerk. De bouw is in 1886 begonnen, maar is nog steeds niet afgerond. Het is werkelijk prachtig om te zien. Je ziet overal indrukwekkende beelden. Je kunt hier dan ook urenlang naar kijken, zonder dat het je verveelt.

sagrada familia barcelona parc guell

Parc Güell

In dit park staat het voormalig woonhuis van Gaudí. Dit is nu een museum. Parc Güell is ook door Gaudí ontworpen. Het was de bedoeling dat het een woonwijk werd, maar het is nooit afgerond. Het is prachtig om hier door heen te lopen. Je waant je in een compleet andere wereld. Zo is de zuilengalerij met het mozaïek echt een lust voor het oog. Vanaf het terras kan je lekker uitrusten en genieten van het uitzicht over de stad.

Camp Nou

camp nou

Camp Nou is het stadion van FC Barcelona, één van de beroemdste clubs van Europa. Verder traint het Catalaans voetbalelftal hier. Ook als je geen voetballiefhebber bent, is dit echt heel indrukwekkend om te zien. Camp Nou telt een capaciteit van 99.354 zitplaatsen, verdeeld over drie ringen. Het is daarmee het grootste stadion van Europa. Bij het stadion zit ook een museum. Met een beetje geluk is er een voetbaltraining bezig als je het stadion bezoekt!

Casa Milà

casa mila

Casa Milà, ofwel La Pedrera, is een appartementengebouw dat is ontworpen door Gaudí. Hij heeft dit gebouw tussen 1906 en 1910 laten bouwen voor de adellijke familie Milà. Dit bouwwerk ligt in het centrum aan de Passeig Gràcia. Het is echt de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. De buitenmuren hebben een golvend uiterlijk. Het gebouw wordt ook wel La Pedrera genoemd. Dit is Catalaans voor De Steengroeve. De naam slaat weer op het uiterlijk van het gebouw. Het kreeg deze naam, omdat het in de tijd dat het was gebouwd niet voldeed aan de toen geldend architectuur. De vertrekken en het dak zijn echt spectaculair. Zo heb je vanaf het dak een geweldig uitzicht op de stad.

Tibidabo

Tibidabo is de hoogste heuvel van Barcelona. Met de antieke Tram Blau kun je naar de top rijden. Bovenop de heuvel kan je hier de Temple del Sagrat Cor bezichtigen. Dit is de Sacré Coeur van Barcelona. Ook vind je hier het kinderpretpark ‘Parque de Atracciones del Tibidabo’. Daarnaast kan je hier heerlijk tot rust komen in de groene omgeving van deze berg. Verder kan je op deze heuvel genieten van het prachtige uitzicht over Barcelona.

Een andere tip

Naast deze bezienswaardigheden, heeft Barcelona je nog veel meer te bieden. Zo is een bezoekje aan deze geweldige stad natuurlijk niet compleet zonder een wandeling te hebben gemaakt over de Ramblas. De beroemdste wandelpromenade van Spanje. Bekijk hier de levende standbeelden, de kunstmarkt en rust even uit op een terrasje.

Meer over Barcelona

Amsterdam Barcelona:
Meer informatie over de meest gekozen verbinding, Amsterdam Barcelona, vanaf het vliegveld Schiphol.
Bezienswaardigheden Barcelona:
Benieuwd wat je in Barcelona aan bezienswaardigheden kan bekijken? Lees meer over de populairste bezienswaardigheden in Barcelona.
Goedkoop naar Barcelona:
Wil je zo goedkoop mogelijk naar de Spaanse stad Barcelona? Lees hier verder om goedkoop naar Barcelona te kunnen reizen.
Stedentrip Barcelona:
Wanneer je een stedentrip wil boeken dan kan je hier ondermeer lezen waarom Barcelona zo geschikt is voor een stedentrip.
Vliegtickets Barcelona:
Het onderdeel waar alles om draait. Zo goedkoop mogelijk een vliegtickets naar Barcelona boeken.
Weekendje Barcelona:
Wil je een compleet weekendje boeken inclusief hotel of overnachting? Kijk dan hier voor meer informatie.