Stedentrip Barcelona

......................................................................................................................................................................................................

......................................................................................................................................................................................................

Wil je er even tussenuit? Dan is een stedentrip naar Barcelona absoluut de moeite waard. Deze bruisende stad biedt je tal van mogelijkheden. Zo kan je hier geweldig shoppen, heerlijk eten en goed uitgaan. Ook wat betreft bezienswaardigheden heeft Barcelona je ontzettend veel te bieden. Je kunt hier natuurlijk een van Gaudí’s werken bezichtigen, maar ook een wandeling maken over de Ramblas, een ander bouwwerk bezoeken of een kijkje nemen in het museum.

sagrada familia barcelona

Gaudí

In Barcelona ontkom je niet aan Gaudí. Deze architect is hier overal aanwezig. Het allerbekendste bouwwerk van Gaudí is natuurlijk wel de Sagrada Familia. Deze kathedraal is werkelijk prachtig om te zien. Je kunt er echt urenlang naar kijken. De bouw is in 1883 begonnen en nog steeds niet voltooid. De kathedraal bestaat uit drie façades, die elke een fase uit het leven van Jezus uitbeelden.

Twee prachtige bouwwerken

casa mila

Twee andere prachtige bouwwerken zijn Casa Milà en Casa Battló. Ook deze bezienswaardigheden zijn door Gaudí ontworpen. Verder is het een tip om een wandeling te maken door Parc Güell. Hier vind je het voormalige huis van Gaudí. Het was de bedoeling dat het park een stadswijk werd, maar door financiële problemen is de bouw ervan nooit afgerond. Toch vind je hier prachtige objecten, zoals de zuilengang met mozaïeken. Ook kan je hier heerlijk relaxen op het terras en genieten van het uitzicht over de stad.

Het museum

Naast de werken van Gaudí heeft Barcelona nog veel meer mogelijkheden. Zo kan je het Museu d’Història de Catalunya bezoeken. In dit museum kom je meer te weten over de Catalaanse geschiedenis. Verder is het ook leuk om een ritje te maken met de kabelbaan de Telefèric. Deze bevindt zich tussen de oude haven en de heuvel Montjuïc. Je kunt hier dan ook genieten van een geweldig uitzicht.

Barcelona Airport

In de buurt van Barcelona liggen drie vliegvelden. Dit zijn Barcelona Airport, Airport Girona en Reus Airport. De laatste twee liggen op ruim honderd kilometer afstand van de stad. Barcelona Airport ligt op slechts twaalf kilometer van de stad af.

Vooral wanneer je Barcelona maar voor drie of vier dagen bezoekt is het de beste optie om een vlucht te boeken naar deze luchthaven. Dit scheelt je namelijk in reistijd. Dit vliegveld is één van de grootste luchthavens van Spanje. Het is er dan ook erg druk. Het duurt dus even voordat je je bagage hebt en je door de paspoortcontrole heen bent.

Goede verbinding vanaf vliegveld

Vanaf deze Barcelona Airport is er een zeer goede verbinding met het centrum. Deze kan je op verschillende manieren bereiken. Je kunt hier onder meer naar toe reizen met de bus, trein of de taxi. Elk half uur vertrekt er wel een trein naar de stad. Verder kan je ook met de aerobus reizen. Deze gaat om het kwartier. Ook ’s nachts rijdt er om de twintig minuten een bus naar het centrum. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen naar het centrum. Deze kost je tussen de twintig en dertig euro.

Meer over Barcelona

Amsterdam Barcelona:
Meer informatie over de meest gekozen verbinding, Amsterdam Barcelona, vanaf het vliegveld Schiphol.
Bezienswaardigheden Barcelona:
Benieuwd wat je in Barcelona aan bezienswaardigheden kan bekijken? Lees meer over de populairste bezienswaardigheden in Barcelona.
Goedkoop naar Barcelona:
Wil je zo goedkoop mogelijk naar de Spaanse stad Barcelona? Lees hier verder om goedkoop naar Barcelona te kunnen reizen.
Stedentrip Barcelona:
Wanneer je een stedentrip wil boeken dan kan je hier ondermeer lezen waarom Barcelona zo geschikt is voor een stedentrip.
Vliegtickets Barcelona:
Het onderdeel waar alles om draait. Zo goedkoop mogelijk een vliegtickets naar Barcelona boeken.
Weekendje Barcelona:
Wil je een compleet weekendje boeken inclusief hotel of overnachting? Kijk dan hier voor meer informatie.